KĄ VEIKTI VILNIUJE ŠĮ RUDENĮ?

Po karštos, smagios ir kupinos nuotykių vasaros, visuomet ateina ruduo. Žalią spalvą gamtoje ima nustelbti įvairiausi atspalviai, krentantys lapai bei kaštonai, o laukas kvepia rudenišku lietumi. Vieniems tai gražiausias, spalvų, pramogų ir įkvėpimo kupinas, metas, o kitiems – lietingas ir niūrus metų laikas, atnešantis tik liūdesį bei gailestį, dėl pasibaigusios vasaros. Tačiau, bet kuriuo atveju, rudenį galima paversti smagių ir įtraukiančių pramogų karusele, su draugais ir šeima kuriant įsimintiniausias akimirkas. Tad nuo ko gi pradėti?

Mėgstantiems rudens tapomus peizažus ir, atrodo, nežemiškus vaizdus, drąsiai galiu pasiūlyti keletą stulbinančių vietų gamtoje. Būtinai apsilankykite Pavilnių regioninio parko, Gariūnų bei prie Balsio ežero esančiose regyklose, kuriose atsiskleis Vilniaus grožis; Zamečkavo skulptūrų parke, išgrįstame mediniais takais; Plikakalnio atodangos apžvalgos aikštelėje, esančioje Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje; Nėries senvagės slėnyje, kuris yra Vilniaus centre; apžvalgos aikštelėje Verkių dvarvietėje, na ir, be abejo, Bernardinų sode bei Trijų kryžių kalne. Taip pat Vilnius turi net 2 japoniškus sodus, esančius T. Kosciuškos g. 26 ir Linkmenų g. 2a. Sakoma, kad didžiausias grožis juose atsiskleidžia būtent atėjus rudeniui, kadangi Japonijai būdingi augalai nusispalvina įvairiausiomis, mūsų gamtai nebūdingomis, spalvomis. Nors sąrašas gana ilgas, bet patikėkite, vertas jūsų laiko bei gerų emocijų. Apsilankykite šiose vietose ir patirkite gražiausias akimirkas su draugais ir šeima gamtos apsuptyje. 

Žinoma yra ir kitų būdų ramiai praleisti šį sezoną. Žmonėms, rudenėjant mėgstantiems pasislėpti nuo lietaus ir pasėdėti kur jauku bei šilta, galime pasiūlyti apsilankyti viename moderniausių Lietuvoje – MO muziejuje, kvapą gniaužiančiame Iliuzijų muziejuje ir šalia jo esančioje 2D kavinėje, taip pat Nacionalinėje dailės galerijoje bei vaikystės prisiminimus atgaivinančiame žaislų muziejuje ir daugelyje kitų Vilniaus kavinių bei muziejų. O jei jau patiks istorijos saugotojai, tuomet norėsite apsilankyti ir ten, kur yra gyvybės, pavyzdžiui, zooparke po stogu, kuriame yra daugiau nei 60 egzotinių gyvūnų rūšių. Aišku yra galimybė ir pačiam sukurti kažką, kas galbūt įeis į istoriją ir kada nors bus demonstruojama muziejuose ,,Nieko sau“ keramikos studijoje. Čia galėsite drąsiai išreikšti savo fantaziją spalvotu stiklu, glazūromis bei engobais molį paverčiant kažkuo unikaliu ir vardiniu. 

Na, o aktyvias veiklas mėgstantys galės išsikrauti ypatingoje bei interaktyvioje Robo arenoje, įvairių aktyvių žaidimų turinčioje Adventicoje arba praleisti laiką moderniausiame Vilniaus kino teatre Apollo, kur ne tik galėsite užkandžiauti karštais patiekalais, bet ir atsipalaiduoti patogiose kino salės kėdėse. Bet čia dar ne viskas! Ar girdėjote apie ypatingą vietą Vilniuje kur galima numalšinti darbe, namuose ar kitose sudėtingose situacijose susikaupusią įtampą viską daužant? Jei ne, tuomet mes jums apie tokią pranešame. Vilniuje yra daužykla, kurioje įvairiomis priemonėmis galima laužyti ir daužyti indus bei kitus daiktus… Žinoma, galima išsikrauti ir nieko nedaužant, pavyzdžiui, apsilankant ,,Hado“ ir išmėginant pirmąjį pasaulyje profesionalų žaidimų technologijomis sportą, reikalaujantį tiek strategijos tiek fizinio aktyvumo; nuvykus į Kartlandą ir prasilėkus visų pamėgtais kartingais ar apsilankius inovatyviuose Code room pabėgimo kambariuose, kuriuose kartu su šeima ir draugais galėsite išmėginti savo komandinius gebėjimus. O gal išmėginus kažką naujo ir apsilankius Vertical laipiojimo uolomis centre, riedlenčių sportu užsiiminėjančiu Skate hub ar ruošiantis artėjančiai žiemai apsilankius Slidinėjimo akademijoje, kurioje galėsite išbandyti slidinėjimo ir čiuožimo snieglente simuliatorius? Veiklų tiek daug, kad norint visas išbandyti prireiks kelių rudens sezonų.

Reiktų nepamiršti ir savo mažiausiųjų, kuriems, be anksčiau išvardintos veiklos Vilniuje, kitų, taip pat apstu. „Alisa“ žaidimų kambaryje vaikai turės progą pasidžiaugti gyvais padarėliais, šypsenų miške – pabūti tarsi pilname pramogų darželyje, taip pat galės apsilankyti interaktyvumu stebinančiame future LIVE ir daugelyje kitų vietų, atnešančių daug džiaugsmo bei smagių istorijų. 

Rudenėjant Vilniuje vietą sau ras visi nepriklausomai nuo amžiaus ar pomėgių. Veiklos ras ir tie, kurie nori pabūti su savimi, ramybėje ir tie, kurie nori save išsikrauti ar tiesiog ramiai bei turiningai praleisti laiką su artimiausiais sau žmonėmis. Taigi leiskite sau pasidžiaugti ne tik rudens teikiamomis gėrybėmis bei grožiu, bet ir smagių, veiksmo kupinų akimirkų kūrimu, patiriamų būtent dėl to, jog atėjo žvarbus ruduo.   

Aš jau žinau, ką veiksiu šį rudenį, o ar žinai tu?

Iveta Čeliauskaitė

Šaltiniai:

https://welovelithuania.com/graziausios-vietos-vilniuje-rudeni-ka-butina-aplankyti-su-vaikais-kol-neatejo-ziema/

https://www.makaliauslietuva.lt/ka-veikti-lietuvoje/muziejai-vilniuje-top-11/

https://keliaujanciosmamos.lt/ka-veikti-vilniuje-su-vaikais-rudeni/

https://neakivaizdinisvilnius.lt/po-paskaitu/keramikos-studija-nieko-sau/